Monday, February 27, 2012

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


Sevdiğim pratik böreklerdendir gül böreği.Çayın yanınndada iyi gider.Arşivimde bulunmasını istedim.Hafta sonu için yapmıştık.Bende bugün yayınlama fırsatı buldum.:)





MALZEMELER:

(12 Adet)






  • 3 yufka

  • 8 orta boy patates

  • tuz

  • toz kırmızı biber



Yufkayı ıslatmak için:






  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ



YAPILIŞI:


  1. Yufkaları dört eş parçaya böldük.(üçgen şeklinde.)

  2. İçini hafif ıslattık.(2 yumurta , 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile  hazırladığımız karışım ile) 

  3. Harcımızı yufkanın üzerine küçük küçük dağıttık.

  4. Yufkamızın geniş tarafından başlayarak rulo yaptık.

  5. Ve gül şekli verdikten sonra tepsimize dizdik.

  6. Üzerine kalan karışımdan sürüdük.

  7. Daha sonra  önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar  pişirdik

  8. Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, servis yaptık.

NOT: Üzerine susam / çörek otu serpebiliriz ben serpmeyi unutmuşum:).

No comments:

Post a Comment