Wednesday, August 22, 2012

İkili Pizza Tarifi














İkili Pizza


MALZEMELER

2 su bardagi un

1 tatli kasigi kuru maya

30 gr margarin

1 su bardagi süt

1 çorba kasigi siviyag

Kıymalı Malzeme

1 patlican

1 kirmizi dolmalik biber

3 dis sarmisak

1 arpacik sogan

250 gr kiyma

Tuz, karabiber, kirmizi toz biber

6 kahve fincani kasar peyniri rendesi 

2 çorba kasigi siviyag

Hawaii Usulu

1/2 ananas

3 kereviz

1 çorba kasigi siviyag

Tuz, karabiber

150 gr haslanmis tavuk gögsü

7 kahve fincani kasar peyniri rendesi

400 gr küp dogranmis domates

YAPILIŞI

Kiymali malzeme için patlacani küçük küpler halinde dograyin. Tuzlu suda

bekletin. Biberin çekirdeklerini ayiklayip ince dilimler halinde dograyin. Sarmisagi

soyup kiyin. Arpacik soganini halkalar halinde dograyin. Patlicanin suyunu süzün.

1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi kavurun. Kiymayi ekleyip iyice

kavurun. Tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirin. Kalan yagi kizdirip

patlicani kizartin. Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. Ananasi

sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yagi kizdirip kerevizi kavurun. Haslanmis tavuk

gögsünü ikiye bölün. Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. Kiymali karisimi

hamurun yarisina yayin. Patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri

serpin. Hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk

gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. Kalan kasar peynirini üzerine serpin.

Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika

pisirin.

No comments:

Post a Comment