Sevdiğim pratik böreklerdendir gül böreği.Çayın yanınndada iyi gider.Arşivimde bulunmasını istedim.Hafta sonu için yapmıştık.Bende bugün yayınlama fırsatı buldum.:)
MALZEMELER:
(12 Adet)
- 3 yufka
- 8 orta boy patates
- tuz
- toz kırmızı biber
Yufkayı ıslatmak için:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
- Yufkaları dört eş parçaya böldük.(üçgen şeklinde.)
- İçini hafif ıslattık.(2 yumurta , 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile hazırladığımız karışım ile)
- Harcımızı yufkanın üzerine küçük küçük dağıttık.
- Yufkamızın geniş tarafından başlayarak rulo yaptık.
- Ve gül şekli verdikten sonra tepsimize dizdik.
- Üzerine kalan karışımdan sürüdük.
- Daha sonra önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirdik
- Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, servis yaptık.
No comments:
Post a Comment