İkili Pizza |
MALZEMELER
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardagi süt
1 çorba kasigi siviyag
Kıymalı Malzeme
1 patlican
1 kirmizi dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 arpacik sogan
250 gr kiyma
Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
6 kahve fincani kasar peyniri rendesi
2 çorba kasigi siviyag
Hawaii Usulu
1/2 ananas
3 kereviz
1 çorba kasigi siviyag
Tuz, karabiber
150 gr haslanmis tavuk gögsü
7 kahve fincani kasar peyniri rendesi
400 gr küp dogranmis domates
YAPILIŞI
Kiymali malzeme için patlacani küçük küpler halinde dograyin. Tuzlu suda
bekletin. Biberin çekirdeklerini ayiklayip ince dilimler halinde dograyin. Sarmisagi
soyup kiyin. Arpacik soganini halkalar halinde dograyin. Patlicanin suyunu süzün.
1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi kavurun. Kiymayi ekleyip iyice
kavurun. Tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirin. Kalan yagi kizdirip
patlicani kizartin. Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. Ananasi
sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yagi kizdirip kerevizi kavurun. Haslanmis tavuk
gögsünü ikiye bölün. Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. Kiymali karisimi
hamurun yarisina yayin. Patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri
serpin. Hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk
gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. Kalan kasar peynirini üzerine serpin.
Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika
pisirin.
No comments:
Post a Comment