Sunday, July 1, 2012

'İran,Gülen'in okulunu bastı 83 CIA Ajanı yakaladı' İftirasına Cevap

YALANLI İFTİRALI HABER:İran'da Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen okula gece baskını yapıldı. 83 CIA ajanı yaklandı.

http://www.ivedihaber.com/haber/10863-dunya-iran-gulenin-okulunu-basti-83-cia-ajani-yakaladi.html

CEVAP:Yine hangi kaynaktan geldiği bilinmeyen,muhabiri ve haber ajansı olmayan,fasık iftira şebekelerinin servis ettiği uyduruk bir haber daha. Kaynağı belli olmayan ve doğrulanamayan bir duyumun hiç bir haber değeri yoktur. Haber diye bunu servis edenler gizli dinsiz ifsat komitelerine hizmet etmekten gurur duyabilirler. Fakat müslümanım diyen iftira atmaz. Toplum tarafından da en aşağlık insan olarak görülür.

Herkes bilir ki İran'da Hizmet hareketine bağlı tek bir tane bile Türk Okulu yoktur. Olmayan bir okulda basılamaz. İran,hiç bir yabancı okula izin vermiyorlar ki Türk okullarına izin verilsin. 83 tane CİA ajanı yakalanacak ve dünya basınına gündem olamayacak mümkün müdür? Ulusalcılar ne zaman İran daki rejimi beğenmeye başladılar da bu uyduruk haberi duyunca İran'ı alkışlıyorlar şimdi. Bu alçaklar elbette Türk okullarının kapanmasına çok sevinirler. Hizmet hareketine bağlı tek bir Türk okulunun kapanmadığı gördükleri içinde rüyalarında Türk okullarının kapatıldığını görürler ve bunun haberini yaparlar. Ancak rüyalarında görmeye devam edeceklerdir. Bu iftiralara inananlara da iyi uykular dileriz.



"Davutoğlu,Tahran'da Türk ilköğretim okulunun açılışını yaptı" haberini kanıt olarak gönderenlere:O okul;sadece Türk Büyükelçilik çalışanlarının çocukları için,elçilik kampüsü içerisinde açılmış bir ilköğretim okuludur. Yani devletimizin resmi okuludur. Hizmet Hareketi ile bir alakası yoktur. Ve o okulda da haberde aktarıldığı gibi en ufak bir olay yaşanmamıştır.

SORU: İran'da bildiğimiz kadarıyla Türk okulu yok veya tek Türk okulu sizlersiniz. Gülen cemaatiyle bir ilgiliniz var mı. Yahut okulunuza baskın düzenlenip cia ajanları filan yakalandı mı?

CEVAP:"Büyükelçiliğimiz İlköğretim Okulu T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olup bahsekonu sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkisi bulunmamaktadır. Okulumuz İran'da açılan ilk Türk okuludur. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından sadece T.C. vatandaşlarının okulda eğitim görmesine izin verilmiştir. Okulumuz Büyükelçilik bahçesi içerisinde faaliyet gösterdiğinden,İran makamları ya da üçüncü ülke kuruluşları tarafından denetlenmesi sözkonusu dahi değildir. Saygılarımızla." (T.C. Tahran Büyükelçiliği İlköğretim Okulu)

NS— İran'da neden okulunuz yok? İzin vermediler mi?

Fethullah GÜLEN— Devlet izin vermedi. Komşumuz,Türklük adına Azerbaycan'da bir okul açalım diye ısrar ettik. Bir komik teklifte bulundular:'Öyle çok paranız varsa,yardım edecekseniz,siz parayı verin biz açarız.'

http://tr.fgulen.com/content/view/229/141/

"Neden İran’da Türk okulu açmıyorsunuz sorusunu sordu. Yüzüne,kalbine,ruhuna baktım,bu bir çığlıktı. Hadi açalım dedim. Ağlamaklı oldu. Tahran rejiminin buna izin vermeyeceğini söyledi. Bir gün Türk okulunun tüm İran’da açılacağını söylediğimde ağlamaya başladı. İkimizde ağlıyorduk."

http://www.farukarslan.com/?p=3454

http://www.iftiralar.org/turk-okullarina-atilan-iftiralar/1371-iran-gulenin-okulunu-basti-83-cia-ajani-yakaladi-iftirasina-cevap.html

No comments:

Post a Comment