Saturday, September 8, 2012

2013 Tavuk Dalyan Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Tavuk Dalyan Köfte



MALZEMELER

2 adet tavuk gögsü

1 adet sogan

2 dis sarimsak

2 dilim bayat ekmek

1 adet yumurta

500 gr ispanak

1 adet havuç

1 çorba kasigi siviyag

Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar


Sosun malzemesi:

2 bardak tavuk suyu

1 tatli kasigi misir nisastasi

1 tatli kasigi köri

YAPILIŞI

Tavuklari ince sekilde dovup yanyana birlestirin. Ekmek içini, baharati,

sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve tavuklarin

uzerine yayin. Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi siviyag ile

kavurun. Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin

üzerine yayin. Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup, tavuklari rulo

seklinde sarin. Üzerine yumurta aki sürüp firina verin. Iyice kizardiktan

sonra sicak olarak, sosla servis yapabilirsiniz. Isterseniz süslemek için

patates veya makarna kullanabilirsiniz.

Sosun hazirlanisi:

2 bardak tavuk suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste

kaynatin. Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar

ilave ederek karistirin. Sosunuz hazirdir.

No comments:

Post a Comment